Workshop Hoogevoelig; ben ik dat?

Hooggevoelig, ben ik dat?

Heb jij dit ook wel eens. Je komt ergens binnen en je voelt meteen hoe de sfeer op dat moment is. Misschien ben je wel iemand die vaker in de gaten heeft hoe de stemming ergens is of die weet hoe iemand zich voelt.

Je hebt een onbestemd gevoel als je omringd bent door mensen en je weet niet waar dit vandaan komt. Misschien voel je aan dat iemand ergens mee zit? Je kunt hierdoor erg begripvol zijn tegenover de ander. Het kan zijn dat je iemand bent waar andere mensen gemakkelijk naar toe gaan als ze een probleem hebben.

HSP - Workshop - Arnhem

Als je iemand bent die open staat voor indrukken van buiten kun je vaak mensen aanvoelen en daar goed op in spelen. Dit open staan kan echter problemen op gaan leveren voor jou als jij teveel van die indrukken toelaat. Je kunt je moe gaan voelen en niet weten waar dat vandaan komt. Je haalt als het ware de emoties van anderen naar binnen, waardoor jij je ook geëmotioneerd kunt gaan voelen. Doordat je niet weet wat er gebeurt, blijf je misschien met deze emoties zitten.

Het is fijn als je jezelf goed kan inleven in de gevoelens van een ander; je helpt een ander graag. Daardoor ga jij je misschien nog meer opstellen naar de ander toe. Hier is natuurlijk niets op tegen. Voor jou zelf is het echter beter als je op de momenten dat het nodig is kunt beschermen voor indrukken van buitenaf. Duidelijke grenzen stellen tussen meeleven en medeleven. Je mag er zijn voor een ander, zonder dat het ten kosten gaat van jezelf. Je kunt in gesprek zijn met iemand en toch bij jezelf blijven.

Hoe ziet de workshop eruit?

In deze workshop gaan we weer leren dat het belangrijk is om je op jezelf te mogen focussen. Je krijgt handvatten aangereikt om meer bij jezelf te kunnen blijven. Het belang van gronden (aarden) wordt behandeld. Ook gaan we wat meditatieve oefeneningen doen om te leren gronden (aarden). Je gaat weer luisteren naar je eigen intuïtie om deze als kracht in te kunnen zetten.

Over de workshop

  • De workshop duurt +/- 2 uur en kost 50,- euro per persoon.
  • Hij gaat door bij minimaal vier personen. De maximale groepsgrote is tien mensen.
  • De workshop wordt gegeven in of rondom Arnhem.
  • Op verzoek kan de workshop ook op andere lokaties plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Kijk voor de beschikbare data in onze agenda.

Schrijf je direct in!


Heb je nog vragen?

Neem contact op!