HSP support groep

Als je deze pagina aan het lezen bent, dan weet je waarschijnlijk al dat je een Highly Sensitive Person (HSP) bent. Maar voor het geval dat je nog niet weet wat "HSP" is, legt Dr. Elaine Aron in haar 1996 boek "The Highly Sensitive Person" het concept uit. Als je jezelf ziet als een empatisch of een intuitief persoon, dan is de kans groot dat je ook een HSP-er bent. Wil je het zeker weten doe dan de HSP zelf test.

Deze groep is opgericht om HSP mensen in Arnhem en omstreken met elkaar in verbinding te brengen voor vriendschap en steun. Als mede HSP-er kan ik niet genoeg positieve dingen zeggen over het belang van het contact leggen (en onderhouden) met andere HSP-ers. Ikzelf voelde het als een thuiskomen. Eindelijk samen zijn met mensen die net als ik zijn, een plek waar ik me thuis voel en niet het buiten beentje. Niet altijd net een beetje anders dan de rest, maar geaccepteerd en geliefd om wie ik ben.

Hoewel het idee van een "groep" veel HSP-ers misschien kan afschrikken (75% van alle HSP-ers zijn toch introvert), wegen de voordelen van het doorbrengen van tijd met gelijkgestemden die "het" begrijpen, veel zwaarder dan de mogelijk "enge" momenten die horen bij de gedacht "Ik weet niet zeker of ik het wel aankan om in een groep te zijn...".

Het is onze hoop dat deze groep mag gaan om verbinding, kameraadschap en vriendschap met andere mensen van onze "stam". Om welke reden dan ook voelen veel HSP-ers zich vaak sociaal geïsoleerd en we willen een "veilige haven" creëren om dat op te lossen. Het doel van deze groep is dan ook een sociaal en vriendschappelijk en niet een therapie of mentale ondersteuningsgroep.

Op dit moment is de HSP Support Groep nog in de opstart fase en beginnen we net onze eerste bijeenkomsten te plannen. Hoe meer mensen er lid worden, hoe duidelijker het gaat zijn waar mensen in geïnteresseerd zijn of waar ze behoefte aan hebben. De verwachting is dat we in de toekomst een gevarieerd programma kunnen aanbieden.

Omdat we toch ook een ruimte moeten huren waar we, onder het genot van een kop thee en wat lekkers, samen kunnen komen, zijn we genoodzaakt toch een kleine bijdrage per bijeenkomst te vragen.

Ben je ook geinteresseerd om lid te worden van de HSP Support Groep, neem dan contact met me op of stuur me een email.

We hebben nu ook een eigen facebook groep: HSP Support Groep! Iedereen is hier welkom of je nou in Arnhem of omgeving woont of niet. (overigens ben je als je niet in Arnhem woont ook welkom in de fysieke groep hoor, alleen is dat met reizen misschien minder praktisch)

"Op nieuwe vriendschappen!"

 

Warme groet,

Barbera


Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!