Burn-out Preventie traject

No Burnout

Voorkomen is beter dan genezen!

In tijden van crisis is de druk op medewerkers in organisaties groot. Mensen lopen op de toppen van hun tenen. Zij doen er alles aan om de diverse rollen die zij in het leven vervullen zo goed als het gaat te vertolken.

Dit valt echter niet mee. Er zijn soms zorgen op allerlei gebied. Het risico dat dit leidt tot een negatief proces dat uitmondt in burn-out is dan aanwezig. Burn-out is een uitermate ernstig psychisch en lichamelijk toestandsbeeld dat liefst voorkomen wordt.

Een traject Burn-out-preventie heeft als doel te verkennen welke stressoren op dit moment in het leven van de medewerker speelt en hoe de medewerker deze op een meer effectieve wijze kan hanteren.

Doel is dat de medewerker een betere balans vindt en merkt dat hij/zij wél invloed heeft op het werk en in de privésituatie.

Coaching inzetten bij burn-out preventie

medewerker in kracht 2beinbalance arnhemCoaching is een krachtig instrument om mensen te helpen een burn-out te voorkomen, een spiegel voor te houden en op tijd tot zelfinzicht te laten komen. 2BeInBalance biedt een succesvolle en praktische wijze van ‘burn-out preventie coaching’ aan, eventueel gecombineerd met acupunctuur om ook de lichamelijke balans weer te herstellen indien nodig.

Voor wie?

Iedereen die een burn-out wil voorkomen of een burn-out voelt aankomen.

Werkwijze

Voorafgaand brengen we de persoonlijke situatie in kaart. Vervolgens plannen we samen met de deelnemer de(coach)sessies in verspreidt over drie of vier maanden.

Onderwerpen

In dit traject gaan we o.a. met de volgende onderwerpen aan de slag:

  • Grenzen stellen en nee zeggen
  • Balans werk en privé
  • Belemmerende overtuigingen
  • Timemanagement en stress
  • EFT (Emotional Freedom Techniques)
  • Eigen inbreng van de deelnemer

Werkvormen

Gesprek, visualisaties, oefeningen, EFT, acupunctuur

‘go or no go gesprek’

Het resultaat staat of valt bij het ‘zelf willen’ van de deelnemer. Je kunt iemand niet tegen zijn wil in coachen. Daarom biedt 2BeInBalance het ‘go or no go gesprek’ aan. Dit is het eerste gesprek van de geplande sessies. De deelnemer mag aan het einde van dit gesprek zelf kiezen of hij de overige sessies wil blijven volgen.

Evaluatiegesprek

Na afloop van de coaching vindt er een driegesprek plaats waarbij de coach, de deelnemer en de leidinggevende van de deelnemer aanwezig zullen zijn. Samen evalueren we het traject. De coach geeft waarnodig advies om het behaalde resultaat te borgen voor de langere termijn.

Waar wacht jij op - HSP - Bunrout - 2BeInBalance - ArnhemDuur

Dit traject bestaat uit gemiddeld negen 1-op-1 sessies van 1-1,5 uur per sessie en een evaluatiegesprek van 1 uur.

Aan de slag!

 

Alle trajecten worden vooraf gegaan door een kennismakingsgesprek en een uitgebreide intake.

Welk pakket past het beste?

 

 


Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!