Angst & Paniek

Iedereen voelt zich wel eens angstig of bang.  Angst is een emotie die ontstaat als er gevaar angst & paniek aanvallen - 2BeInBalance -Arnhemdreigt. In veel gevallen is angst van korte duur. Toch komt het ook voor dat de angstklachten lang aanhouden. Soms zijn ze zelfs levenslang aanwezig. Het onderscheid tussen gewone angst en een angststoornis is moeilijk te maken.

Er zijn klachten die deels door angst veroorzaakt kunnen worden. Duizeligheid, wazig zien, een verdoofd gevoel of tintelen van armen en vingers, stijve, bijna verlamde spieren, hartkloppingen en kortademigheid zijn daar voorbeelden van. Heeft iemand deze gevoelens zonder te weten waar het vandaan komt? Dan kan er angst ontstaan die zo hoog kan oplopen dat het paniek wordt. Er is dan sprake van angst om dood te gaan of krankzinnig te worden.

Angststoornissen komen vaker voor dan gedacht

Niet iedereen met angst is even bang. Waarom de één wel een angststoornis ontwikkelt en de ander niet is onduidelijk. Meerdere factoren spelen hierbij een rol. Bijna één op de vijf Nederlandse volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis. Bij vrouwen zien we een angststoornis vaker voorkomen dan bij mannen.

Ook onder kinderen en jongeren komen angststoornissen relatief vaak voor. Het wordt nog wel eens onderschat in welke mate angststoornissen invloed hebben op het dagelijks leven. Angststoornissen hebben bij veel kinderen gevolgen voor het functioneren van het gezin, het functioneren van het kind op school en de sociale ontwikkeling van het kind.

Behandeling van angst- en paniekklachten met EFT en wandelcoaching

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een krachtige behandelmethode die erg geschikt is voor de behandeling van angsten of paniek.

Je haalt de emotionele lading of spanning van beladen of gespannen emoties of herinneringen af (een technisch woord daarvoor is desensitizatie) zodat je de lading van pijn, angst e.d. niet meer voelt. Het doet je niets meer na de behandeling, en je kunt het loslaten en vergeten. Het effect van EFT is dus ontladen. Door EFT verander je direct de intensiteit van een gevoel of emotie.

Wandelcoaching: Door ons te begeven in landschappen, bossen, wouden en savanneachtige gebieden geven wij onszelf het gevoel in volledige vrijheid te zijn, te leven.

Door in de buitenwereld en in een natuurlijke omgeving te zijn roep je absoluut dit gevoel van vrijheid op. Het naast elkaar lopen zonder direct oogcontact te maken, geeft een groter gevoel van eigenheid dan wanneer je in een ruimte zit. In het wandelen creëer je meer ruimte voor jezelf, waardoor het zelfoplossend vermogen in ons wordt aangeboord.

Zet vandaag nog de eerste stap en plan een gratis moeiteloos-jezelf-zijn sessie met mij, ik sta je graag te woord!


Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!